Lisätietoa painoksista ja ISBN-numeroista

Oletko epävarma siitä, onko tilaamasi kirja uusin painos? Nämä ohjeet ja yleisimmät kysymykset vastauksineen auttavat sinua valitsemaan juuri oikean tuotteen.

Kirjalistassani vaaditaan kirjan uusin painos. Miten voin olla varma, että tilaan oikean kirjan?

Myymme aina uusimpia saatavilla olevia painoksia! Jos tilaat meiltä vanhan painoksen, jota ei enää saa, korvaamme sen automaattisesti uudemmalla saatavilla olevalla painoksella. Jos haluat ehdottomasti tilata vanhemman painoksen, mainitse siitä tilauksen lisätiedoissa.

Entä jos kirjasta on saatavilla sekä vanhempaa että uudempaa painosta ja tarvitsen ehdottamasti uudemman?

Tilanne, jossa kirjasta on saatavilla sekä uudempaa että vanhempaa painosta on erittäin harvinainen, sillä kustantajat tavallisesti myyvät vanhan painoksen loppuun ennen, kuin uusi painos julkaistaan.

Jos samasta kirjasta on saatavilla sekä vanhempaa että uudempaa painosta viittaa tämä siihen, että kirja ei ole sisällöltään juurikaan muuttunut, mutta muutokset edellyttävät uuden ISBN-numeron antamista.

Tällaisessa tilanteessa kannattaa varmistaa tarvitsemasi kirjan ISBN-numero kirjalistan laatineelta opettajalta tai tiedustella asiaa asiakaspalvelustamme. Lue lisää ISBN-numeron merkityksestä alta.

Voinko valita kirjan uusimman painoksen sen ilmestymisvuoden perusteella?

Usein suosituista oppikirjoista otetaan uusia, identtisiä lisäpainoksia myöhempinä vuosina. Kaikki samalla ISBN-numerolla kulkevat kirjat ovat samansisältöisiä riippumatta siitä, minä vuonna ne on julkaistu ja siten kaikki uusinta painosta. Tämän vuoksi painoksen vuosiluku ei koskaan kerro sitä, onko kyseessä kirjan uusin painos. Ainoastaan kirjan ISBN-numero yksilöi tuotteen.

Tiedän kirjan ISBN-numeron, mutta sivuillanne kirjan tiedot poikkeavat niistä, mitä minulla on. Onko kyseessä sama kirja? Voinko olla varma, että saan juuri oikean kirjan?

Vastaus kumpaankin kysymykseen on: "Kyllä!". Jos tiedät tarvitsemasi kirjan ISBN-numeron, saat meiltä juurikin saman kirjan. Sivuillamme olevat kirjatiedot kerätään useista lähteistä ja eri tiedontoimittajilla voi olla erilaisia luettelointitapoja, joista mahdolliset erot kirjatiedoissamme johtuvat.

Mikä on ISBN-numero?

Jokaiselle julkaistavalle kirjalle annetaan Kansalliskirjaston toimesta kirjan yksilöivä ISBN-numero, joka koostuu maatunnuksesta, kustantajatunnuksesta, kirjan numerosta ja viimeisestä tarkistemerkistä. ISBN-numero voidaan kirjoittaa väliviivoilla tai ilman. Löydät kirjan ISBN-numeron kirjan nimiösivulta, takakannesta ja/tai viivakoodin alapuolelta.

Samalla ISBN-numerolla kulkevat kirjat ovat aina sisällöltään identtisiä, eli ne eivät eroa toisistaan lainkaan. Esimerkiksi kirja, joka on painettu vuonna 2004 ja jolla on sama ISBN-numero kuin kirjalla, joka on painettu 2009 ovat kumpikin sisällöltään samanlaisia.

ISBN-numeron avulla voit siis varmistua siitä, että saat juurikin haluamasi kirjan.

ISBN-numerojärjestelmä on uudistunut ja nykyään ISBN-numerot ilmoitetaan 13-merkkisinä (esim. 978-951-1-21750-3 tai ilman väliviivoja 9789511217503). Aikaisemmin saman tuotteen ISBN-numero ilmoitettiin 10-merkkisenä (esim. 951-1-21750-X tai ilman väliviivoja 951121750X).

Vanhempien, ISBN10 järjestelmässä julkaistujen kirjojen ISBN-numero muutetaan ISBN13 järjestelmään lisäämällä numerot 978 vanhan ISBN10 numeron eteen. Järjestelmästä toiseen siirryttäessä viimeinen tarkistusmerkki muuttuu vastaavasti.

Edellä mainittujen esimerkkien ISBN-numerot viittaavat samaan tuotteeseen. Ilmoitamme sivuillamme aina sekä vanhan, että uuden ISBN-numeron tuotteille.

Lisää tietoa ISBN-numerosta löydät täältä: http://www.kansalliskirjasto.fi/julkaisuala/isbn/uudenpainoksenisbn.html

Tilasin mielestäni vanhan painoksen. Voinko palauttaa kirjan?

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus. Jos luulet tilanneesi väärän kirjan, ota ensin yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme sinua tarkistamaan asian. Yhteydenotto asiakaspalveluun katkaisee palautusajan umpeutumisen, eli yhteydenoton jälkeen voit palauttaa tuotteen, vaikka 14 päivää olisikin kulunut.