SULJE VALIKKO

avaa valikko

Kromi- ja nikkelialtistuminen 2000-2014 : biologisen monitoroinnin tilasto
39,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
82 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Tämän kirjan tiedot perustuvat vuosina 2000–2014 Työterveyslaitokselle tulleisiin virtsan kromi- ja nikkelinäytteisiin. Näytteet olivat tulleet työperäisen altistumisen selvittämistä varten. Mainittuna aikana tehtiin yhteensä 19 199 virtsan kromimittausta ja 13 690 virtsan nikkelimittausta.

Tulokset koodattiin vuoden 2008 toimialaluokituksen mukaan työpaikan yritystietojärjestelmässä ilmoittamalle toimialalle. Tulokset jaettiin työtehtävän sekä työpaikan mukaan liukoisille ja niukkaliukoisille kromi- ja nikkeliyhdisteille altistuviin. Tulosten arvioinnissa käytettiin sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2014 asettamia viiteraja-arvoja kromi(VI):lle, nikkelille ja sen yhdisteille.

Kromiyhdisteille altistuivat muita enemmän hitsaajat ja huoltomiehet. Nikkeliyhdisteille altistuivat eniten asentajat, hitsaajat, huoltomiehet ja prosessimiehet.

Virtsan kromipitoisuudet ovat 2000-luvun alkupuolelta lievästi laskeneet ja pysyneet viime vuodet vakiollisina. Virtsan nikkelipitoisuuksien kohdalla tällaista suuntausta ei ole kuitenkaan havaittavissa.

Tuote ei tilattavissa.
Kromi- ja nikkelialtistuminen 2000-2014 : biologisen monitoroinnin tilastozoom
OMA TILI

Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN

Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
ASIAKASPALVELU

Ota yhteyttä
Tietoa meistä
Toimitusehdot
Tietosuojaseloste